You are currently viewing A koronavírus  hatása a csomagolásra

A koronavírus hatása a csomagolásra

Az egészségügyi válság megváltoztatta a közvélemény megítélését a műanyagba csomagolt friss élelmiszerekről. A krízis előtt a csomagolásban használt műanyag vita tárgyát képezte az agrár-élelmiszeriparban. Az egészségügyi válság segített abban, hogy az emberek az anyagra biztonsági elemként tekintsenek, mondták az Anecoop, Coopman és a Kiwi Antlantico igazgatói a virtuális szemináriumukon, amely a „Vállalatok szembenéznek a koronavírus kihívásásal” nevet viselte.

csomagolas_post.png

Az Anecoop vezérigazgatója, Joan Mir szerint a műanyaggal szembeni negatív hozzáállás továbbra is jelen lesz, de nem lesz olyan nagy mértékű, mint a világjárvány előtt. Mindeközben a Coopman igazgatója, David Rodriguez úgy gondolja, hogy megváltozott a tendencia a műanyag élelmiszerekben való megjelenését illetően, mivel már a biztonság egyik elemeként tekinthetünk rá.

A Kiwi Antalntico igazgatója, Carlos Vila kijelentette, hogy a műanyag a vártnál tovább fog maradni.

A három vállalat vezetői azt is elmondták, hogy amikor a válság elmúlik, tovább folytatják a kutatásaikat, fejlesztéseiket és befolyásolni fogják az egészségügyi megközelítést, mivel a fogyasztók az elmúlt hetekben több friss és kevésbé feldolgozott terméket vásároltak.

Mir elmondta, hogy az Anecoopnak számos projektje volt egyetemi csapatokkal, amelyek közül az egyik a citrusfélék érzékszervi tulajdonságaira összpontosít, amelyek iránti kereslet Európában jelentősen megnőtt az immunrendszer védelmére szolgáló C-vitamin-tartalma miatt.

Adataik szerint az Anecoop látványosan növekedett a citrusfélék, a sárgarépa és a pörkölt kertészeti készítményeinek megrendeléseiben; ezzel szemben csökkentek a bogyós gyümölcsök, egzotikus gyümölcsök és vágott gyümölcskészítmények megrendelései.

A Vila elmondta, hogy a Kiwi Atlantico termelése 40%-al növekedett a riasztás állapotában, ami arra késztette a társaságot, hogy június eleje helyett ezen a héten fejezze be marketing kampányát.

“Van egy trend, és ez a trend az, hogy a fogyasztók több friss terméket vásárolnak, mint valaha” – mondta Rodriguez a Cooopaman-tól, és hozzátette, hogy ki kellene használniuk ezt a trendet, hogy hatékony és proaktív kampányt folytassanak a gyümölcsfogyasztás érdekében, mint például az “Élj egészségesen egészséges. Gyümölcsök és Zöldségek” kampány.

A gyümölcs- és zöldségáraknak a koronavírus-válság ideje alatt bekövetkezett emelkedését illetően a három üzletember egyetértett abban, hogy ennek oka a biztonsági, távolsági és logisztikai intézkedések által okozott költségek növekedése volt, amelyet az ágazatnak a válság miatt kellett végrehajtania, és nem azért, mert növelni akarták haszonkulcsukat.

Forduljon hozzánk személyre szabott megoldásért, akár a műanyagos, akár műanyag mentes megoldást preferálja!

Elérhetőség:
Procompax KFT.
Back Bernát utca 8.
Telefon: +36 30 530 4881
Email: info@procompax.com
Weboldal: www.procompax.com