You are currently viewing Efekat korona virusa na pakovanju

Efekat korona virusa na pakovanju

Zdravstvena kriza je promenila mišljenje javnosti o svežoj hrani koja je upakovana u plastiku.Pre krize, plastika koja se koristila u ambalaži bila je predmet rasprava u poljoprivredno-prehrambenoj industriji. Zdravstvena kriza pomogla je ljudima da na supstancu gledaju kao na sigurnosnu karakteristiku , rekli su direktori Anecoop-a, Coopman-a i Kiwi Antlanico-a na svom virtuelnom seminaru pod nazivom „Kompanije se suočavaju sa izazovom koronavirusa“.

Direktor Anecoop-a Joan Mir rekao je da će negativni stavovi o plastikama i dalje biti prisutni, ali neće biti toliko dobri kao pre pandemije. U međuvremenu, direktor Coopmana David Rodriguez veruje da se trend promenio u pogledu njegove pojave u plastičnoj hrani, jer se to već može smatrati elementom sigurnosti.

Direktor Kiwi Atlantico-a, Carlos Vila je izjavio da će plastika ostati duže nego što se očekivalo.

Čelnici tri kompanjie takođe su rekli da će , kada kriza završi, nastaviti sa istraživanjem, razvojem i uticati na zdravstveni pristup pošto su potrošači poslednjih nedelja kupovali više svežih i manje prerađenih proizvoda.

Joan Mir je rekao da je Anecoop imao mnogo projekata sa univerzitetskim timovima, od kojih se jedan fokusira na organoleptička svojstva arguma, za kojima se potražnja u Evropi znatno povećala zbog sadržaja vitamina C u zaštiti imunološkog sistema.

Prema njihovim podacima, Anecoop je zabeležio spektakularni porast poruđžbina za citruse, šargarepu i pržene hortikulture proizvode; za razliku od toga, poruđžbina za bobičasto voće, egzotično voće i proizvode od rezanog voća su opale.

Vila je rekla da je proizvodnja Kiwi Atlanico-a porasla sa 40% u stanju pripravnosti, što je navelo kompaniju da ove nedelje završi svoju marketing kapanju  umesto početkom juna.

„Postoji trend, a taj trend je da potrošači kupuju više cvežih proizvoda nego ikad ranije“, rekao je Rodriguez iz Coopman-a, dodajući da bi trebali iskoristiti ovaj trend da bi sproveli efikasnu i proaktivnu kampanju za konzumaciju voća. Kao što je „ Živi zdravo. Voće i Povrće“.

Što se tiče povećanja cena voća i povrća tokom koronavirusne krize, troje privrednika složilo se da je to zbog povećanja troškova zbog mera bezbednosti, daljine i logistike koje je sektor morao da sprovede zbog krize, a ne zbog toga želeli su da povećaju svoje profitne marže.
Obratite nam se za personalizovano rešenje, bilo da više volite rešenje od plastike ili bez plastike!

Kontakt:
Procompax DOO.
Mađarska, Segedin
Back Bernát ulica 8.
Mobilni kontakt : +36 30 530 4881
Email: info@procompax.com
Web Stranica : www.procompax.com