novus - Optikai válogatógép

Leírás

A NOVUS különböző méretekben kapható. A 2400 mm-es maximális szkennelési szélessége a piac legszélesebb optikai szalagválogatójává teszi.

A szkennelési szélességtől és az alkalmazástól függően a NOVUS alapkivitelben 3, 6 vagy 9 fejlett, nagy felbontású kamerával van felszerelve, amelyek észlelik az elszíneződést, a méret- és alakeltéréseket. Kifejezetten a kockára vágott burgonya és egyéb gumós zöldségek válogatására fejlesztettek ki egy egyedi kamerakonfigurációt, amelyben a kamerák úgy vannak elrendezve, hogy a kocka hat oldala közül öt mindig merőlegesen látható. Az innovatív S-TEC modul a termék alját is ellenőrzi, ami különösen érdekes száraz termékek, például diófélék és édességek esetében.

Multispektrális lézeres detektálás

A rendezési pontosság további növelése érdekében a NOVUS akár 8 lézerrel (és 16 lézerdetektorral) is felszerelhető. Különböző, meghatározott hullámhosszú lézerek kombinációjának köszönhetően könnyen felismeri a szerkezetet és a biológiai jellemzőket. A szerkezeti válogatás ideális idegen tárgyak, például fa, műanyag, kő, üveg és fém észlelésére. A SWIR (Short Wave Infrared) lézerek látják a különbséget a vizes és nem vizes termékek között, ami ideális a gyümölcs és zöldség közötti idegen tárgyak megtalálására is. Speciális fluoreszkáló lézerek pedig a zöld zöldségek klorofilltartalmát, illetve a burgonyában és más gumós zöldségekben lévő káros anyagok, például szolanin jelenlétét érzékelik. A lézerek megfelelő kombinációja még a nyers sült krumpli szinte láthatatlan cukorvégeit is érzékeli.

Kiemelkedő felbontás

A NOVUS lenyűgöző, akár 4000 szkennelés/másodperc sebességű lézeres szkenneléssel rendelkezik, ami 0,3 mm-es optikai felbontást eredményez, ami a piacon kapható lézeres szortírozók közül a legnagyobb felbontás. Ezért a legkisebb szennyeződéseket, például a fagyasztott zöldségekben lévő vékony faforgácsokat, a diófélékben lévő héjdarabkákat, sőt még az üvegszilánkokat is könnyedén felismeri. A NOVUS számos különböző alkalmazáshoz használható: friss, szárított vagy fagyasztott burgonyatermékek, gyümölcsök és zöldségek, rákfélék és kagylók, édességek és diófélék.

Fémérzékelés

A keretbe épített M-TEC modul érzékeli és eltávolítja az apró rozsdamentes acél, vas- és színesfém részecskéket, amelyeket a kamerák és a lézerek esetleg nem érzékelnek, mert a válogatószalagon a termék alatt vagy magában a termékben rejtőznek. A modul több kisebb detektortekercsből áll, ami azt jelenti, hogy az érzékelési érzékenysége sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos fémdetektoroké.

Többdimenziós képfeldolgozás

A különböző kamera- és lézerjeleket egyszerre dolgozza fel, így a hibák és idegen tárgyak pontosabban észlelhetők, és csökken a hibás selejtek kockázata. Az eredmény: kiváló jó-rossz arány, amely más rendszereket maga mögé utasít. Mesterséges intelligencia A NOVUS képes megkülönböztetni több termék- és hibaosztályt, és szükség esetén eltérő módon feldolgozni azokat. Fejlett válogatószoftvere mesterséges intelligenciát (AI) használ: a gépen áthaladó tárgyak képei alapján megtanulja azonosítani a termékeket és a hibákat. A válogatási folyamat során az algoritmus önállóan dönti el, hogy mely termékeket távolítja el. Ha a kezelői mégis hibákat észlelnek, könnyen módosíthatják az algoritmust.

Precíziós kidobórendszer

A hibás termékeket sűrített levegő segítségével távolítják el a jó termékek áramlásából. Egy opcionális második kidobómechanizmus használatával a kétirányú mellett háromirányú válogatást is alkalmazhat. Annak érdekében, hogy még a legkisebb termékek esetében is kiváló jó-rossz arányt érjen el, a NOVUS felszerelhető nagy sűrűségű szeleprendszerrel: ultragyors és kis méretű, 4,6 mm-es középpont-távolságú kilökőszelepekkel.

Optimális higiénia, rugalmasság és integrálhatóság

A NOVUS alapkeretének kialakítása megfelel a legszigorúbb higiéniai előírásoknak és gépi irányelveknek. Ráadásul moduláris, így a NOVUS nem csak egyszerűen konfigurálható az Ön igényei szerint, hanem a telepítés után ugyanilyen rugalmasan bővíthető is. Végül pedig a kezelő- és válogatószoftvere a CUMULUS platformot használja, akárcsak az összes többi gépünk. Az integrálhatóság garantált.

  • legszélesebb optikai szalagválogató
  • kamera, lézer és fémérzékelő egyedülálló három az egyben kombinációja
  • szortírozás szín, alak, szerkezet, biológiai és mágneses tulajdonságok alapján
  • kiváló felbontás
  • fejlett, mesterséges intelligenciát alkalmazó válogató szoftver
  • optimális rugalmasság és integrációs lehetőségek
  • gyors termékváltás
  • 24/7 (távoli) szerviz

További információkért keresse szakértőinket: +36 30 357 1684