You are currently viewing Polírozógép a mezőgazdaságban?! – IGEN!

Polírozógép a mezőgazdaságban?! – IGEN!

Manapság egyre elterjedtebb a polírozógépek használata a zöldségtermesztés tárházi gépesítéseinél. Elsősorban gumós és gyökérzöldségek betakarítást követő mosási, előkészítési munkálatai során használjuk ezeket a berendezéseket, és bár sokan azt gondolják, a választás egyszerű, de valójában koránt sem az.

A polírozógépek szerepének meghatározása és megfelelő kiválasztása ennél sokkal összetettebb feladat, és legalább annyi érv van mellettük, mint amennyi ellenük. Kijelenthetjük azonban, hogy az előítéletek nem alapozatlanok. Munkánk során többször találkozunk olyan esetekkel, ahol a polírozógépet egyszerűen száműzték a gépsorból, mert pl. nem a megfelelő méretű kefékkel lett szerelve a gép; de olyan is előfordult, hogy egy előzőleg burgonya polírozására használt, jó állapotban lévő gépet sárgarépa polírozására vásároltak meg másodkézből. És a kérdés a végén mindig ugyan az: De akkor miért nem működik?

Egy jól kiválasztott, a termény- és a talajminőséghez felszerelt, beállított polírozógép valóban csodákra képes, de ellenkező esetben óriási kárt tud tenni a terményben. Cégünk termékpalettáján megtalálható prémium minőségű polírozógépek széles választéka és munkatársaink gyakorlatiassága a témában segítenek, a megfelelő gépkonstrukció kiválasztásában, és a polírozógép hosszú távú hatékony üzemeltetésének megismerésében gépsorba illesztve, vagy akár különálló gépként is.

Nálunk polírozógépek széles választékát találja!
Ha kérdése van, keresse mezőgazdasági szakértőnket ingyenes tanácsadásért!