Sormac Szárító alagút LDT-140

Leírás

A Sormac légszárító alagutat kifejezetten a kényes leveles zöldségek szárítására és a leveles zöldségek alacsony nedvességtartalmának elérésére tervezték.
Mielőtt a termék a légszárító alagútba kerül, egy víztelenítő szalag segítségével előszárítást végeznek.

A légszárító alagútban a terméket felfelé irányuló légáramban, 25 és 30 ºC közötti hőmérsékleten szárítják. A levegő sebességét úgy választják meg, hogy a termék lebegjen, ami optimális nedvességleadást eredményez.

A keringő légáramot egy hőcserélőben körülbelül 5 ºC-ra hűtik le. A hőcserélő hideg lamelláin lecsapódó kondenzáció miatt a vízgőz egy része eltávolodik a légáramból.

Ahhoz, hogy a levegő ismét képes legyen nedvességet felvenni, egy második hőcserélőben 25-30 ºC-os hőmérsékletre melegítik a levegőt, ami csökkenti a relatív páratartalmat.
A saláta szárítása során a levegő lehűl a terméken lévő felszíni víz elpárolgása miatt. Ennek a hatásnak köszönhetően a termék sokkal hűvösebb marad, mint a szárító levegő.

A levegő hűtése és fűtése például 0ºC vagy 33ºC körüli glikolos oldattal történik. Ezt a közeget egy külön hűtőegység állítja elő. A hűtőt hőszivattyúként használva jelentős energiamegtakarítás érhető el.

A légszárító alagútban a termék felületén 2% alatti nedvességtartalom érhető el.

A légszárító alagút rendkívül alkalmas az olyan finom leveles zöldségek, mint a spenót és a bébilevél, de a szeletelt jégsaláta számára is.

Kapacitás
Az LDT típusú légszárító alagút kapacitása a termék típusától és a kívánt nedvességmennyiségtől függ. Akár 2 550 kg/óra kapacitás is elérhető.

 

Keresse szakértőnket: +36 30 357 1684